T +31 (0)6 2036 0811

E: info@benbdeboerenzwaluw.nl

Over ons

Bed & Breakfast De Boerenzwaluw is gehuisvest op de boerderij van de familie De Bruijn in Harmelen. Ons gezin bestaat uit Bram en Anita en de kinderen Sanne en Hein. De B&B is onderdeel van een rundveehouderij met zoogkoeien. Deze mooie grote blonde, van oorsprong Franse runderen en kalveren, grazen in de percelen rondom ons bedrijf en op weilanden rondom kasteel ‘de Haar’.

In de winter staan de koeien in één van de potstallen. De koeien kunnen in de potstal vrij bewegen en liggen zoals ze zelf willen. Gedurende de stalperiode wordt er dagelijks vers stro over het ligbed gestrooid.

Zo ontstaat aan het eind van de winter een metersdikke laag van potstalmest. Deze “ouderwetse” mest wordt gebruikt om het grasland te bemesten. Wij gebruiken deze ruige mest om de weilanden te bemesten.

Ruige mest is goed voor de bodemdiertjes. Zo kunnen de weidevogels weer genieten van een maaltijd van wormen en insecten. Ook gebruiken de vogels de stukjes stro in de ruige mest graag als nestmateriaal.Naast natuurbeheer willen wij graag ons steentje bijdragen om duurzaam te ondernemen. De energie voor de B&B wordt volledig opgewekt door zonnepanelen.

Een lang gekoesterde wens

Een B&B starten was een lang gekoesterde wens en in 2015 zijn we gestart met de bouw van een drietal kamers in de voormalige leegstaande varkensstal.

 

Chat openen
1
Hallo, kunnen we je helpen?